duminică, 6 martie 2011

5 reguli sfinte in orice dieta

Te-ai uitat in oglinda si ti-ai zis ca nu mai merge asa, ca orice ai imbraca tot se vad colaceii? Atunci, va trebui sa actionezi! Incepe prin a schimba ceva in alimentatie. Si cum orice schimbare se face reperand mai intai apsectele negative, asta va trebui si tu sa faci. Sa incepi prin a face o lista cu greselile pe care le faci in mod constat si, cu un strop de ambitie, marea schimbarea in alimentatie va veni.

1. Fara prajeli
Gustoase, aspectuoase...dar cu multe calorii. Fripturile sunt adesea vinovate pentru multele kilograme in plus. Piept de pui la tigaie, cu cartofi prajiti? No way! Din pricina asta pantalonii sunt acum stramti, de zici ca i-ai spalat in zece ape. Nu, nu domnule. Va trebui sa iti pui pofta in cui, daca vrei realmente o schimbare. Fripturile nu vor face decat sa acumulezi si mai multe kilograme. Asa ca, incepe de azi prin a bana fripturile!

2. Dulciuri, dulciuri si iarasi dulciuri
Cine nu ar manca dulciuri? Poate un om care nu rade cand il vede vede marmota impachetand la ciocolata. Sunt bune, nu zic nu, dar si daca mananci multe, te poti lauda mai apoi cu fese proeminente, talie nu tocmai de viespe, sani care ies pe afara. Hai, ca nu este descrierea Angelineu Jolie, cred ca te-ai prins de asta.

Incearca sa reduci numarul si tot asa, pana ce vei ajunge sa renunti la ele. Va lipsi senzatia aceea fantastica dupa ce ai golit o cutie cu bomboane cu ciocolata,dar te vei putea lauda cu o greutate normala, iar pentru asta merita orice efort. Asa ca, taie de pe lista: prajiturile, zaharul, bombonelele si alte dulciuri.

3. Fara carbohidrati rafinati
Mananic multa paine alba? Atunci acesta s-ar putea sa fie motivul pentru care te-ai ingrasat. Carbohidratii rafinati(orez alb, zahar alb, paine alba, paste din faina alba, orez alb, si alte preparate care le inlclud) nu contin vitaminele pe care le au in stare bruta, inainte de procesare si, din aceasta cauza, ele vin doar sa iti rontujeasca tie formele. Practic, au calorii si...atat.  Cu alte cuvinte, declara-le razboi, si adu in schimb variantele integrale.

4. Hidratarea optima
Daca nu bei suficienta apa, exista riscul ca organismul tau sa nu functioneze cum trebuie. Si cand spun lichide nu va fere la cola, pepsi, fanta si alte sucuri acidulate si atat. Serveste zi de zi cate 8 pahare cu apa plata, ori ceaiuri din plate sau fructe, sucuri proaspete, lapte degresat etc. Exista unele afirmatii ca, daca nu bei apa suficienta, din pricina asta te ingrasi. Asa ca, hidrateaza-te!

5.Odihna pruncului
Stii vorba aceea" a dormi ca un prunc"? Ei bine, cam asa trebuie tu sa faci. Sa nu pierzi noptile aiurea, sa dormi 7-9 ore, sa te odihnestu suficient, mai ales daca vrei sa nu te lauzi la prieteni cu kilogramele acumulate, caci lipsa de somn favorizeaza luarea in greutate. De unde si asta? Lipsa de somn potenteaza stimularea hormului de stres, ducand la cresterea lui, ceea ce iti aduce tie pe cap, cateva kilograme in plus. Deloc placut, nu?

Tine cont de aceste sfaturi si, incetul cu incetul, vei vedea schimbarea. Crede in schimbare, caci ea nu va veni peste noapte, din pricina aceasta va trebui sa le arati tuturor, inclusiv tie ca ai multa ambitie sa faci asta. Good luck!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu