vineri, 4 martie 2011

Mancare mai putina, kilograme in minus

Nu mai este un mit, este o certitudine: dieta hipocalorica promoveaza scaderea in greutate.Doar ca, nu este asa usor sa mananci mai putin cand esti obisnuit cu portii uriase. Totusi, exista unele trucuri care pot fi de un rea ajutor tuturor care isi doresc o schimbare in vietilor, incepand cu kilogramele in plus.


1. Farfurii mici, pahare mici
Daca vrei sa slabesti, este cazul sa schimbi vesela! Farfuriile si paharele mici te incurajeaza sa mananci mai putin. Vorba aceea, vazand un platou plin cu mancare, cum sa nu ii termini pe tot. Si, vazand farfurii mici cu hrana, esti tentat sa te controlezi, sa stii ca nu trebuie sa depasesti o limita. Acelasi lucru se intampla si-n cazul paharelor. Un pahar mic cu Martini, inseamna mai putini calorii ingerate, deci un risc mic de a te ingrasa.

2. Mai putina friptura
Este cert: fripturile ingrasa. Si nu o spun eu, ci nutritionistii, caci abodrbirea uleiului din tigaie, vorba aceea, un aliment bogat in calorii, expunerea la temperatura mare, ii creste valoarea calorica. Asa ca, daca vrei sa slabesti, renunta la fripturii. E greu, dar poti folosi gratarul in schimb.

3. Mai putin sos
O sursa de calorii o constituie sosurile.  Asa ca, incepe prin a-ti prepara sosurile in casa, din alimente proaspete, care constituie realmente surse de vitamine si minerale. Nu te lasa mintit de etichete! Sosurile din comert au multe calorii.

4. Surplusul la gunoi
Inainte de a incepe o dieta, va trebui sa arunci toata hrana in exces, mai ales cea bogata in calorii. Tinand in frigider, in bucatarie numai ce iti trebuie, nu si surplusul. In plus, se stie ca romanii sunt obisnuiti sa manance mult, asa cum, tot la fel de mult si cheltuie pe mancare, pentru ca mai apoi, sa o arunce.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu