marți, 8 martie 2011

Apa, aliatul tau in dieta

Apa, elementul care sta la baza vietii, este de-acum aliatul tau in dieta. Desi multi dintre noi nu stiu ca aceasta nu are calorii, apa se dovedeste, de fiecare data, un ingredient al retetei ideale.



Apa este una dintre cele mai pure substante, spun asta prin faptul ca organismul uman este 70% apa. Si, se pare ca nevoia de apa este precum strigatul acesteia. Ne este sete, cerem apa, ne dorim mai putine kilograme in plus, bem apa. Apa nu trebuie sa lipseasca din nicio dieta. Este ingredientul perfect. Nu are calorii, o poti bea oricand si oricat doresti. Este consumata de la mici la adulti, constituie ingredientul de baza de supe, ciorbe, unele mixturi. In plus, tot ea isi face simtita prezenta in fructe, vegetale si legume proaspete.

Ei bine, apa aceasta este cea mai sigura substanta, de care nu trebuie sa uiti in dieta. Sa servesti zi de zi, 8 pahare cu apa pe zi. Sa nu uiti ca inainte de masa este bine sa bei apa, cu 30 de minute inainte, pentru a facilita digestia. Cand iti este foame, tot apa poti consuma, intrucat aceasta nu are calorii, umple usor stomacul si te scapa de kilograme prin simplul fapt ca nu consumi hrana. Dar, asta nu inseamna ca inlocuieste hrana si, ca astfel de trucuri, trebuie implementate mereu.

Dincolo de capacitatea acesteia de a elimina resturile de mancare, toxinele, de purificare a sangelui, de echilibrare a functiilor organismului, de asigurare a fluidelor pentru organism, apa ajuta in scaderea in greutate. Cum asa, si sa fie oare mit sau realitate? Nu este mit, este o certitudine. Apa nu are calorii, poate fi consumata oricat si oricand. Se poate servi plata, minerala, cu felii de lamaie, lime, sau nu. Apa este buna oricum, este pura, este...perfecta. Si cum stomacul este la propriu o punga pe care o umpli cu hrana, apa poate umple aceasta punga, economisind astfel calorii. O solutie este servirea de supe, ciorbe light, cat mai multe pahare cu apa, intre mese. Astfel, organismul functioneaza corect, iar kilogramele in plus sunt prevenite cu brio.

Tu consumi suficienta apa?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu