sâmbătă, 19 martie 2011

Cum sa creati o salata sanatoasa

Se stie ca salatele sunt detoxifiante, aduc un aport de vitamine, minerale, apa, deci hidrateaza, si previn kilogramele in plus. Totusi, cum e corect sa pregatesti o salata? In genere, alimentele trebuie sa fie proaspete, sa fi fost depozitate in conditii igienice adecvate, sa fie ulterior spalate bine si cat mai putin curatate de coaja, in cazul fructelor si legumelor.
Pentru ca o salata sa fie aspectuoasa si sanatoasa, se recomanda sa se foloseasca multe alimente, dar care se potrivesc impreuna, de exemplu, rosii cu castraveti, salata verde. Se vor evita combinatiile alimentare grele, retetele neincercate si care nu v-ar placea, va trebui sa se mearga din start pe retete incercate, sanatoase si delicioase.

Asa cum spuneam, in cazul fructelor si legumelor se curata cat mai putin din coaja pentru a ramane cat mai multe vitamine si minerale, dar fiind faptul ca multe din ele stau in coaja.
In cazul salatelor din fructe, nu se vor folosi siropuri foarte dulci. Se poate folosi iaurt light sau putina miere, dar nu zahar, frisca sau siropuri cu multe calorii.

Pentru salatele de legume, se folosesc derssinguri facute in casa, din ingrediente sanatoase, sigure, care adauga mai multa savoare mancarii. Asa ca, recomand combinatia de ulei de masline cu otet balsamic sau suc de lime ori suc de lamaie cu putina sare si piper, dupa caz alb sau negru in functie si de ingrediente. Astfel, veti economisi calorii si veti preveni kilogramele in plus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu