joi, 3 martie 2011

Slabire sanatoasa in 5 pasi

Daca ti-ai propus sa slabesti si nu stii cum, nu mai e cazul sa oftezi, resemnandu-te cu ideea ca lucrurile vor sta asa. Este momentul pentru o schimbare, aici, acum, pe SlabireProgram.

1. Redu portia cu mancare
Reducand din portia cu mancare, si ma refer aici la hrana care nu ingrasa, gen piure de cartofi, semipreparate, dulciuri si alte bombe calorice, consumi mai putine calorii. Asta inseamna un aport caloric redus, deci mai putina energie si un risc mai scazut de a depozita grasimi, in conditiile in care sportul lipseste cu desavarsire din viata de zi cu zi.

2. Mai multe legume si fructe
Consumand mai multe legume su fructe proaspete, ii asiguri organismului vitamine, minerale, fibre si alti nutrienti, de care are atata nevoie. Carbohidratii acestia te vor ajuta sa te mentii sanatos, sa lupti mai suor cu senzatia de foame care razbate de-a lungul zilei, chiar si dupa ce ti-ai terminat de servit masa. Aportul mare de apa te va ajuta sa iti detoxifici organismul, mergand astfel pe directia buna, slabind sanatos.

3. Bea suficienta apa
Apa, asa cum am spus anterior, ajuta la detoxifierea organismului, scazand astfel riscul unei proaste functionari. Te ajuta sa slabesti, restabileste balanta de fluide, in plus, parul, unghiile vor avea numai de castigat.

4. Planificarea meselor
Daca vrei sa faci un pas in directia buna, incepe prin a nu mai servi mesele haotic, fara a respecta vreun program. Servirea meselor dupa un orar, planificarea acestora, in sensul bun, reflectand la alegerile sanatose, nu ciorba, carnati, friptura, prajituri si alte bombe calorice care te ingrasa cat ai privi, reusestis a detii controlul caloriilor.

5. Aprovizionarea cu alimente proaspete
De asemenea, pe langa planificarea meselor, un aspect important il constituie si aprovizionarea cu alimente proaspete, integrale, care sa faca deliciul unor gustari aspectuose, delicioase, dar sanatoase. Simplul mers la piata, constituie, iarasi, un pas in schimbarea vietii, mersul spre o directie buna, care asigura slabire sanatoasa.
Asa ca, daca in casa inca mai stau batoane cu ciocolata, chipsuri, sucuri, semipreparate etc, ar fi cazul sa le arunci la gunoi, asta daca nu vrei sa-ti ingrasi cainele sau vecinul, si sa incepi sa faci piata,s a cumperi alimente sanatoase, proaspete, care sa0ti asigure stropul de vitamine si energie, de zi cu zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu