sâmbătă, 19 martie 2011

Dieta de detoxifiere, varianta clasica

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu sunt adepta dietele de detoxifiere. Imi place sa-mi las organismul supus principiilor active ale dietelor de detoxifiere, evident, create de doctori, si nu aparute pe piata nutritionala peste noapte. Imi place sa imi simt organismul usor, sa ii dau o mana de ajutor un lupta cu toxinele, si sa stiu ca astfel riscul de a lua in greutate se diminueaza. Numai asa, adoptand cate o dieta de detoxifiere macar de 2 ori pe an, organismul functioneaza corect, sangele se purifica, resturile de mancare sunt eliminate, pielea, parul, unghiile sunt revitalizate. Eliminarea acestor resturi si toxine, care pot face adevarate ravagii in organism, ajuta organismul sa functioneze corect, mai ales in momentele in care s-au facut unele excese culinare.

Asa ca, daca vreti sa urmati o dieta de detoxifiere, fara a va supune organismul unor reguli absurde, nerealiste, va spun de pe acum ca exista o dieta sigura, mai bine zis un program general valabil. Intr-o astfel de dieta de detoxifiere, care nu trebuie sa dureze mai mult de o saptamana, se respecta in mare parte regulile unui post crestin, la care se mai adauga si alte reguli. Practic, se elimina din alimentatie: zahar, dulciuri, alcool, carbobidrati rafinati, produse semipreparate, tot ce inseamna grasimi, produse fast-food, sucuri dulci, carbogazoase, cafeina (cafea, unele ceaiuri), prajeli, carne grasa, alimente fara aditivi. Pe langa toate acestea, detoxifierea inseamna sedinte la sauna, servirea de alimente proaspete, mancaruri gatite sanatos, sucuri naturale, multe lichide, apa, terapii de relaxare, de detensionare, de regasire a eului, de purificare spirituala, practic o altfel de detoxifiere decat cea fizica. Combinand astfel de tehnici cu o alimentatie sanatoasa, dar care sa nu depaseaza mai mult de 1 saptamana, rezultatele sunt spectaculoase: o piele fina, curata, fara cosuri, par sanatos, unghii sanatoase, sange purificat. Cu alte cuvinte, un organism sanatos, care face fata cu brio bolilor, deci si sistemul de aparare creste, iar riscul de a lua in greutate scade.

Asa ca, daca kilogramele in plus va supara, aveti unele probleme de sanatate, intrebati-va medicul daca va da ok-ul pentru a tine o dieta de detoxifiere, dupa varianta clasica. Rezultatele sunt spectaculoase, aveti numai de castigat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu